Джордан Белфорт, бившият брокер, вдъхновил филма Вълка от Уолстрийт, разкритикува особено

...
 Джордан Белфорт, бившият брокер, вдъхновил филма Вълка от Уолстрийт, разкритикува особено
Коментари Харесай

Вълка от Уолстрийт: Първичното предлагане на криптовалути е най-голямата измама

 Джордан Белфорт, някогашният брокер, въодушевил филма  " Вълка от Уолстрийт " , разкритикува изключително модерното в последно време първично предложение на криптовалути, като го дефинира като " най-голямата машинация в историята ", която " ще се пръсне в лицата на хората ", написа Financial Times.
Предупреждението му идва на фона на вълната от първоначални предлагания на криптовалути (Initial Coin Offering, ICO), които притеглят средства онлайн, като продават на вложителите цифрови токени в подмяна на криптовалути като биткойн и етер.

От началото на тази година са проведени 202 първоначални предлагания на криптовалути, които са привлекли над 3 милиарда $, сочат данни на Coinschedule.com. По-голямата част от тях плануват да се усъвършенства търгуването и вложението в цифрови валути.

 

Белфорт, който прекара 22 месеца в пандиза, откакто се призна за отговорен в машинация с скъпи бумаги и пране на пари, прави паралел сред модерното през 70-те и 80-години на предишния век така наречен " финансиране на сляпо ", при което фирмите набират средства от вложителите, без да прецизират защо ще се употребяват парите. При доста сходни инициативи средствата потъват, без да се направи и една инвестиция, само че не и преди брокерите да приберат огромни комисиони.

" Организаторите на ICO правят голяма машинация от най-висш порядък по отношение на всички ", съобщи Белфорт. " Вероятно 85% от хората нямат неприятни планове, само че има проблем, в случай че 5 или 10% се пробват да ви излъгват, тогава става злополучие. "

Стартиращите компании настояват, че финансирането посредством ICO е легален модел за набиране на средства, който е част от по-широко придвижване за смяна в модела на огромните банки и фондовете за рисков капитал. Купувачите на токени нормално получават достъп до бъдеща услуга, откакто тя бъде стартирана, или права върху осъществените облаги.

Според Белфорт обаче употребяваните техники наподобяват тактиките, прилагани от прът центрове, които продават съмнителни вложения по телефона – намиране на предложение, нападателна реклама, стартиране на дребна част на пазара, усилване на интереса, в това число благодарение на звезди, и по-късно разпродажби наличностите преди цената да се е сринала.

" Всички желаят да яхнат вълната сега ", разяснява той. " Не споделям, че има нещо неправилно в концепцията за криптовалутите, нито даже с луковиците на лалетата . Става въпрос за хората, които ще се включат и ще опорочат концепцията ".

След като излезе от пандиза през 2005 година, 55-годишният Белфорт построи кариера като публицист и мотивационен преподавател. В момента е в акция по промотиране на новата си книга " Way of the Wolf ".

Междувременно поучава приятелите си да не вземат участие в първоначални предлагания на криптовалути. " Това е най-голямата машинация в историята, такава гигантска машинация, която ще се пръсне в лицата на доста хора. Това е доста по-лошо от всичко, което съм правил аз ", твърди той.
По публикацията работи: Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР